Skip to Content

Gegants de Riudellots de la Selva

Nom: Esteve Roser
Pes: 45Kg 40Kg
Alçada:  3,6m 3,5m
Naixement:
Comarca: La Selva
Constructor: Ventura&Hosta
Els gegants de Riudellots de la SelvaEls gegants de Riudellots de la Selva

Amb la celebració d’una gran festa al 3 de desembre de 1995 els gegants de Riudellots, l’Esteve i la Roser van ser batejats a Riudellots de la Selva.

Colla gegantera de Riudellots de la Selva

Es va triar aquest any per aquest esdeveniment a causa del desè aniversari de l’Agrupació Sardanista. En aquesta diada hi van participar un gran nombre de colles d’altres pobles i d’entre ells els gegants de Vilobí i els de Cassà de la Selva en varen ser els padrins.

La iniciativa de la creació d’aquesta colla formada pels portadors dels gegants, i els encarregats de la xerinola els grallers i els timbalers va ser l’Agrupació Sardanista i és per aquest motiu que l’Esteve i la Roser representen uns músics de cobla, convertint-se així amb els únics de tot Catalunya.

La Roser, anomenada així per un dels altars que podem trobar a la nostra església porta el flabiol i el tamborí i l’Esteve, en honor al patró del nostre poble duu la tenora. Aquests dos instruments són els més representatius de la cobla. S’hi us heu fixat l’Esteve porta una particel.la que és llegible i on hi trobem la Sardana "Gegants de Riudellots", aquest és la seva música característica i és tocada al centre de les places majors.