Skip to Content

Gegants de Lloret de Mar

Nom : Blanca Aurora, Constati Ribalaigua, i el capita Parés.

Pes : 20 Kg.

Alçada :3m

Naixement : Juny de 2013

Construït al taller Ventura&Hosta de Navata.(Alt Empordà)

Constructor : Ventura&Hosta

Capità ParésConstantí RibalaiguaLa Blanca Aurora

 

Capità Parés, la Blanca Aurora i en Constantí Ribalaigua,son els gegants nous de Lloret de Mar

La vila de Lloret la trobem a la comarca de la Selva i al sud de la Costa Brava. Coneguda per la gran acollida del turisme, és un gran punt de trobada de cultures i tradicions.

Aquests tres gegants foren presentats en societat el passat juny del 2013 durant el decurs de la celebració de la XXa Vila Gegantera Gironina a Lloret de Mar. Tots tres representen personatges que havien existit antany i que havíen estat vinculats la vila.

El Capità Parés representa el capità de la fragata i l'armador de la Blanca Aurora, nom del seu vaixell. Aquest nom, fou posat en honor a la seva filla Blanca, la qual morí jove. Així, Silvestre Parés demanà que es tallés un bust de la seva filla i es posés a la proa del seu vaixell. 
I d'aquí es va treure la imatge de la geganta, la Blanca Aurora, filla del capità Parés. Així doncs, la geganta està feta a imatge i semblança de la talla policromada de fusta que es feu l'any 1848 pel vaixell homònim. 

Pel que fa a Constantí Ribalaigua, es va fer famós durant els anys 20 per ser l'inventor del Daikiri. Tot i muntar el seu negoci anomenat "El Floridita", va ser un dels americanos que va triunfar a les Amèriques, concretament a l'Havana. Malgrat viure a Cuba, va mantindre un fort vincle amb la família que es quedà a Lloret.

Gegants de Lloret de Mar 2013