Skip to Content
Bestiari Cap Grossos Gegants Restauracions Religiosa
    Màscares    

Taller Ventura&Hosta: Constructors de gegants i capgrossos.

Modelant el cap del gegant de Fornells de la Selva En el nostre taller de Navata, estem dedicats a fer gegants des de l'any 1982. Realitzem figures de tots els formats des de gegants de 3,60m fins a gegantons de 1,80m per nens.

El material que fem servir  es el cartró pedra treballat de forma tradicional i també la fibra de vidre i la resina de poliester.

Per a fer un gegant partim sempre d'un progecte previ aportat pel client o fet per nosaltres interpretant l'idea del que fa l'encàrrec. Tot seguit fem el model de fang, que d'avegades resulta ser un retrat d'alguna persona, un cop tenim el model acabat fem els motlles d'escaiola i espart. Buidem el fang dels motlles i els omplim amb el cartró pedra i la cola. quan el cartró està ja sec, unim totes les parts de la figura fins que queda formada. Li donem un acabat amb una imprimació feta de cola de conill i blanc d'espanya. finalment el pintem amb una base de pintura acrílica i els acabat son fets amb pintura a l'oli. per protegir la pintura i el cartró li donem també una capa de vernís sintètic mate o satinat depenent de l'apariencia del gegant. en el cas de fer-los amb fibra de vidre, el procés es exactament el mateix amb l'unica diferència del material que utilitzem per reproduir la figura.

Un cop tenim les figures fetes, li ajustem els cavallets de fusta amb els seus coixins. Finalment, entra en acció la nostra modista que fa els vestits adients a cada personatge, seguint els progectes que hem fet previament.

Els gegants grans que fem acostumen a pesar aproximadament de 30 a 35 Kg. i resulten molt lleugers a l'hora de portar-los.

A part de les col.laboracions externes del fuster i la modista, en el nostre taller hi treballem la Neus Hosta i en David Ventura, d'aqui el nom del taller Ventura & Hosta.

Us convidem a veure les imatges dels gegants que hem realitzat fin ara ...


Els gegants

Dades dels gegants i arxiu fotogràfic. Estan ordenats alfabèticament i per població.